Vasa Folkdansare

Aktivitetsklubb nr 11
Vasa Folkdansare är tills vidare vilande
VASA FOLKDANSARE FRÅN KONGELF är en aktivitetsklubb inom Vasa Orden av Amerika med en nära anknytning till Logen Kongahälla Nr 702 i Kungälv.

I februari 1977 bildades en folkdansgrupp inom Logen Kongahälla Nr 702 med traditionella svenska folkdanser på programmet och 1983 bildades den nuvarande aktivitetsklubben.
VASA FOLKDANSARE FRÅN KONGELF har under de gångna åren gjort många framträdande, för såväl Logen Kongahälla som för andra Loger inom Vasa Orden av Amerika samt även för andra organisationer. Ett flertal framträdande med olika s.k. utvandrarprogram har under åren gjorts tillsammans med Aktivitetsklubben Vasakören Nr 10.
Från och med 1996 har dansgruppen i huvudsak dansat och framfört s.k. stildanser eller högreståndsdanser från 1600-talet till slutet av 1800-talet.
Fram till 2007 var Ester och Anders Klingborg dansledare en syssla som då övertogs av Marianne och Rolf Claesson. Aktivitetsklubben har normalt sina dansövningar varannan söndag under vår- och höst-terminerna, i en lokal i Kungälv. Fler deltagare är mycket välkomna.
Aktivitetsklubbar kan även ha medlemmar som inte är Logemedlemmar och klubbarna är registrerade under Storlogen av Vasa Orden av Amerika.
Kontaktperson: Rolf Claesson tel. 0303-226743 eller E-postadress: rolf-claesson@tele2.se