Main menu:

Startsidan

 Startsida bild 2

Välkommen till Logen Bråviken Nr 751    

a

Norrköping – Söderköping

 

Vi är en av Vasa Orden av Amerikas 30 lokalloger i Sverige med ett 60-tal medlemmar i nordöstra Östergötland. Logen samlas till möten under värdiga former i Norrköping sex gånger per år och till olika kulturella aktiviteter och trevlig samvaro. Vill du veta mer om vår verksamhet, titta in på våra övriga sidor och på Distriktslogen.a a Vasa Orden av Amerika är en vänskaps- och kulturorganisation. Det handlar om att upprätthålla svenskamerikanska förbindelser, men också att i lokalt och nationellt perspektiv anordna arrangemang med underhållning, föredrag, utflykter, samvaro och måltidsgemenskap. Gäster och nya medlemmar välkomnas! 

Kultur m Logen Bråviken-2_3cm

Golfsidan

Nordstjernan w flag_b

Aktuellt bild c

Årets jubilarer 2019 (finns på Medlemssidan)
Logens årsprogram 2019  (uppdaterad 2019-06-16)
TidskrifterThe Vasa Star On Line /  Vasakärven /Vasakärven extranummer juli 2019 (ny 2019-07-24)
Kontaktuppgifter: Klicka här >> för kontaktuppgifter till Logen Bråviken nr 751
Storlogens Hemsida
________________________________________________________________________________________________

Högtidsmöte 16 november – Inbjudan

Logemedlemmar och gäster hälsas välkomna till årets högtidsmöte den 16 november i Ordenshuset på Bredgatan. Högtidsmöte innebär att vi firar Logen Bråvikens tillblivelse 1992. Det är nu 27 år sedan. Vid logemötet kommer också reception att genomföra  för ytterligare fyra medlemmar. Under efterkapitlet spelar Lars-Erik Mars, med dansmusik för de som så önskar. Inbjudan till högtidsmötet tar du upp här >>. Där framgår programtider, meny, klädsel, betalning mm. Anmälan senast söndagen den 10 november.

Varmt välkomna! 

_____________________________________________________________________________________________

Logemöte 12 oktober 2019

Så var det dags för höstens första uppställda loge med efterkapitel. Det ägde rum som vanligt i Ordenshuset på Bredgatan den 12 oktober. Vi var 40 medlemmar som samlades, vid efterkapitlet anslöt ytterligare 4 logesyskon.

Fyra nya medlemmar är på väg in i Logen Bråviken för vilka ballotering genomfördes. Reception kommer att ske vid logemötet i november.

Vid efterkapitlet underhöll Peter Kristensson genom att berätta om Norrköpings gamla och nya kvartersnamn. Vi fick veta att att kvartersnamn bara används i Sverige och Finland. Peter berättade också hur kvarteren historiskt fick sina namn.

Mer från logemötet och efterkapitlet med foton ser du i Logejournalen som tas upp här >>

Ett stort tack till programkommitten under ledning av Jan Hult för en trevligt arrangerat efterkapitel!

_____________________________________________________________________________________________

Uppstartsträff 14 september 2019

Höstterminen har nu inletts för Logen Bråviken med en uppstartsträff. Traditionsenligt sker detta i litet friare former i en lokal på Gymnastikgatan 28 i Norrköping. Tipspromenad, buffé och en ”quiz” signerad Lennart Exius stod på programmet. Ungefär 50 medlemmar med gäster hade samlats. God mat och trevlig samvaro. Jan Månsson ackompanjerade med dragspel till vår sång. Marie-Louise svarade för goda kakor till kaffet. Några foton från kvällen hittar du här >>

Ett stort tack till programkommitten under ledning av Lennart Exius för en trivsam kväll!

_____________________________________________________________________________________________

Kräftskiva 9 augusti 2019

Så var det dags igen! Traditionsenligt anordnades kräftskiva hos Maggie och Kurt i Sikudden strax utanför Norrköping på väg till Kolmården. Vi var drygt 30 medlemmar från Logen Bråviken som samlats till ”knytkalas” . Värdparet hade dukat upp till kalas både ute och inne. En välkomstdrink och klurig tipspromenad inledde kvällen med perfekt väder. Sedan fortsatte vi inne, då medtagen mat och dryck packades upp. Det dröjde inte länge innan Jan Månsson tog fram dragspelet och vi alla klämde i med både dryckessånger och fina visor. Maggie informerade om firandet  i Värmland av ÅSA (årets svenskamerikan), Eric Nelson, där Vasa Orden av Amerika är medarrangör. Några foton från kvällen kan du plocka upp här >>

Ett stort tack till Maggie och Kurt och övriga som bidragit till en trivsam afton!

_____________________________________________________________________________________________

Nationaldagsfirande

Nationaldagsfirande blev säsongens sista Vasa träff. 17 vasamedlemmar med några gäster träffades på Färgargården på eftermiddagen den 6/6 för gemensam fika eller lättlunch. Vädret var perfekt för att sitta ute i skuggan av några lummiga träd. Några av oss promenerade sedan bort till Rhododendrondalen. De flesta blommorna var nu överblommade då vädret i maj varit särskilt varmt detta år.

På bilden ses Marie-Louise Hultin, Viveka Skott och Aino Berg i Rhododendrondalen, samtliga från Logen Bråviken. Klicka på bilden för att få den större.

_____________________________________________________________________________________________

Golf – Bråviken Open

Årets Vasa golf startade på Bråviken Golfklubb i Norrköping tisdagen den 14 maj. Inbjudan har gått ut till golfare som förra året spelade med oss eller då var kontaktade. Därefter har vi spelat på ytterligare 8 banor under juni-september i Östergötland och Sörmland ungefär var 14:e dag. Mer från årets och tidigare års spel finner du på Golfsidan. Vi räknar med att återkomma med golfen i juni 2020.

Du som spelar golf, det finns möjlighet att vara med från början eller vid senare tillfällen. Det som fordras är att du är medlem i Vasa Orden av Amerika eller är gäst till en medlem och har ett golf ID. Kontakta mig på e-post karl.jerlock@gmail.com för mer information.

Keep swingin’
Karl Jerlock

_____________________________________________________________________________________________

Vasa Orden av Amerika fyller sitt syfte

Distriktsmästare Maggie Ahlin Thelin också före detta ordförande i Logen Bråviken nr 751 har intervjuats av Folkbladet i Norrköping. Här berättar hon om Vasa Orden av Amerika, hur det hela började i Amerika, syfte, verksamhet och om den svenska delen av Logen, nu drygt 120 år senare. Du får upp hela artikeln genom att klicka här >> 

Bild: Carolina Nilsson

_____________________________________________________________________________________________

Logemöte 13 april 2019

Så har vi genomfört Logen Bråvikens sista logemöte för våren 2019. Detta ägde rum i Ordenshuset på Bredgatan. Förutom stadgeenliga punkter hade vi vid detta tillfälle ballotering och reception för ytterligare ett antal nya medlemmar. Sålunda kunde vi denna gång hälsa välkommen till ytterligare 8 medlemmar. Mycket glädjande och varmt välkomna!

Vid efterkapitelet berättade Vasabroder Lars-Åke Sjöberg från Logen Eskilstuna om Bishop Hills tillblivelse i mitten av 1800-talet i USA och speciellt om Vasa-arkivet där. Vår distriktsmästare och före detta ordförande Maggie Ahlin Thelin berättade om resan till USA och storlogemötet där sommaren 2018. Klicka på bilden för att få den större.  Tavlan är målad av Olof Krans och räknas som en av de främsta i amerikansk folkkonst. 1850 följde han som tolvåring sin familj som utvandrade till Bishop Hill.

Ett fotokollage från logemötet hämtar du upp här >>

Ett varmt tack till programkommittén!

Vi har väl aldrig haft så många som blev medlemmar vid ett och samma tillfälle. Fortsatt tidsöverdrag på diverse håll gjorde att kvällen blev något forcerad. Hoppas medlemmar och gäster ändå fick tillfälle att umgås i sann Vasa-anda.

_____________________________________________________________________________________________

Insamling till Lekterapin Vrinnevisjukhuset

Logen Bråviken samlar varje år in pengar till ett behjärtansvärt ändamål. De insamlade medlen skall gå till en verksamhet som är lokalt förankrad. De senaste åren har insamlingen gått till avdelningen för lekterapi vid Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Så även år 2018. Nyligen överlämnade Elsy Sundberg och Jan Månsson de insamlade medlen. Detta uppmärksammades av tidningen Folkbladet. Se inslaget här >>

Foto: Carolina Nilsson

_____________________________________________________________________________________________

Gemensamhetsutflykt – Gränna/Visingsö 18 maj – Inbjudan

Lördagen den 18 maj anordnas en gemensamhetsutflykt tillsammans med Logerna Bråviken, Filbyter och Vadstena. Färden går med buss till Gränna och Visingsö. Alla detaljer med program, tider, mat mm finner du i Inbjudan genom att klicka här >>. OBS bindande anmälan senast 30 mars. För Logen Bråvikens medlemmar görs anmälan till kulturledare Elsy Sundström. Telefonnummer/e-post finns i inbjudan.

Ta tillfället i akt och lär känna medlemmar från våra grannloger.

Varmt välkomna!

_____________________________________________________________________________________________

Logemöte 2 mars 2019 

Årets andra logemöte ägde rum lördagen den 2 mars i Ordenshuset i Norrköping. Denna gång hade vi reception för 7 nya medlemmar. Så glädjande att vi får in nya medlemmar! Och fler blir det längre fram i vår.

Vid efterkapitlet, dit även ett antal gäster hälsades välkomna, avnjöts en supé denna gång med
fläskfilé/kycklingfilé. Därefter följde underhållning med Mikael Hagdahl som berättade om Vikbolandets historia. Kvällen avslutas med en frågetävling signerad logebroder Lennart Exius, lotteri och dansmusik. Mer finns att läsa i Logejournalen som kan tas upp här >>

Ovanstående foto, taget av logebroder Göran Karlsson, visar 7 nya medlemmar i Logen Bråviken. Klicka på fotot för att få det större! Ett fotokollage från kvällen tar du upp här >>. Där kommer också namnen på våra nya medlemmar att framgå.

Ett varmt tack till hela program kommittén för ett lyckat efterkapitel !

_____________________________________________________________________________________________ 

Årsmöte 9 februari 2019

Årsmöte 2019 ägde rum lördagen den 9 februari i Ordenshuset på Bredgatan. Dagordning och övriga årsmöteshandlingar hade skickats ut till Logens medlemmar.

Ballotering genomföras för 11 kandidater som önskade bli nya medlemmar. Mycket glädjande att Logens medlemsantal ånyo kommer att öka! Reception för dessa och de som invaldes under jullogen kommer att ske vid ordinarie logemöten i mars och april.

Årsmötesförhandlingarna vidtog sedan och styrelsen för 2018 beviljades ansvarsfrihet. Vid årsmötet installerades sedan de sedan tidigare valda tjänstemännen för 2019. Detta gjordes med en installationsstab från LL Filbyter Nr 714 under ledning av vår DD Sören Liljebladh. Ett stort tack för en fint genomförd installation!

Till efterkapitlet anslöt c:a 20 gäster. Vi avnjöt en härlig supé med rödtunga. En eloge till cateringköket! För underhållningen svarade trubaduren Sven-Erik Mars som också spelade dansmusik. Kvällen avslutades med sedvanliga lotterier.

Några foton från kvällen hittar du här >>.

Ett stort tack till  klubbmästare Jan Hult och övriga i programkommittén för ett trevligt efterkapitel. 

_____________________________________________________________________________________________

Äldre inlagor

Vissa äldre inlagor som bedöms vara av allmänt intresse för medlemmar och gäster sparas i Arkivet.
Övriga äldre inlagor sparas av Webmaster och raderas från hemsidan och alla undersidor. Alla logemöte- och styrelsemöteprotokoll spararas av protokollsekreteraren. Dessa protokoll från senaste året återfinns även på hemsidan (Medlemssidan respektive Styrelsesidan).

 _______________________________________________________________________________

Om hemsidan

Hemsidan uppdateras med aktuell information till Logens medlemmar och andra. Årsprogram, inbjudningar, Logejournaler, aktuell information mm kommer att finnas tillgängligt liksom länkar till intressanta hemsidor. Hemsidan går att ta upp i PC, Mac-datorer, Smartphones, iPhone, iPad och motsvarande tekniska plattformar. Som webadministratör av Logens hemsida är jag tacksam för återföring om eventuella felaktigheter i hemsidan, tekniska såväl som till innehållet, liksom förslag på nytt material som skulle kunna vara intressant att publicera. Skicka e-post. Karl Jerlock Logen Bråvikens webadministratör. Tips och information om hemsidan finns samlat på den Tekniska sidan. Läs mer.

________________________________________________________________________________________________

Antal besök på hemsidan:

(från och med 2016-01-14) 

www.hitwebcounter.com

This Website Visits