Main menu:

Startsidan

 Startsida bild 2

Välkommen till Logen Bråviken Nr 751    

a

Norrköping – Söderköping

 

Vi är en av Vasa Orden av Amerikas 30 lokalloger i Sverige med ett 60-tal medlemmar i nordöstra Östergötland. Logen samlas till möten under värdiga former i Norrköping sex gånger per år och till olika kulturella aktiviteter och trevlig samvaro. Vill du veta mer om vår verksamhet, titta in på våra övriga sidor och på Distriktslogen.a a Vasa Orden av Amerika är en vänskaps- och kulturorganisation. Det handlar om att upprätthålla svenskamerikanska förbindelser, men också att i lokalt och nationellt perspektiv anordna arrangemang med underhållning, föredrag, utflykter, samvaro och måltidsgemenskap. Gäster och nya medlemmar välkomnas! 

Kultur m Logen Bråviken-2_3cm

Golfsidan

Nordstjernan w flag_b

Aktuellt bild c

Årets jubilarer 2019 (finns på Medlemssidan)
Logens årsprogram 2019  (uppdaterad 2018-11-24)
TidskrifterThe Vasa Star On Line /  Vasakärven /Vasakärven aug 2018
Kontaktuppgifter: Klicka här >> för kontaktuppgifter till Logen Bråviken nr 751

________________________________________________________________________________________________

Golf – Bråviken Open

Årets Vasa golf startar på Bråviken Golfklubb i Norrköping tisdagen den 14 maj. Första starttid är kl 14.00. Inbjudan har gått ut till golfare som förra året spelade med oss eller då var kontaktade. Vi spelar på olika banor i Östergötland och Sörmland ungefär var 14:e dag. Spelprogram kommer att fastställas då första golfrundan är genomförd, d v s 14 maj.

Du som spelar golf, det finns möjlighet att vara med från början eller vid senare tillfällen. Det som fordras är att du är medlem i Vasa Orden av Amerika eller är gäst till en medlem och har ett golf ID. Kontakta mig 073-071 2037  karl.jerlock@gmail.com för mer information och bokning av starttid.

Keep swingin’
Karl Jerlock

_____________________________________________________________________________________________

Vasa Orden av Amerika fyller sitt syfte

Distriktsmästare Maggie Ahlin Thelin också före detta ordförande i Logen Bråviken nr 751 har intervjuats av Folkbladet i Norrköping. Här berättar hon om Vasa Orden av Amerika, hur det hela började i Amerika, syfte, verksamhet och om den svenska delen av Logen, nu drygt 120 år senare. Du får upp hela artikeln genom att klicka här >> 

Bild: Carolina Nilsson

_____________________________________________________________________________________________

Logemöte 13 april 2019

Så har vi genomfört Logen Bråvikens sista logemöte för våren 2019. Detta ägde rum i Ordenshuset på Bredgatan. Förutom stadgeenliga punkter hade vi vid detta tillfälle ballotering och reception för ytterligare ett antal nya medlemmar. Sålunda kunde vi denna gång hälsa välkommen till ytterligare 8 medlemmar. Mycket glädjande och varmt välkomna!

Vid efterkapitelet berättade Vasabroder Lars-Åke Sjöberg från Logen Eskilstuna om Bishop Hills tillblivelse i mitten av 1800-talet i USA och speciellt om Vasa-arkivet där. Vår distriktsmästare och före detta ordförande Maggie Ahlin Thelin berättade om resan till USA och storlogemötet där sommaren 2018. Klicka på bilden för att få den större.  Tavlan är målad av Olof Krans och räknas som en av de främsta i amerikansk folkkonst. 1850 följde han som tolvåring sin familj som utvandrade till Bishop Hill.

Ett fotokollage från logemötet hämtar du upp här >>

Ett varmt tack till programkommittén!

Vi har väl aldrig haft så många som blev medlemmar vid ett och samma tillfälle. Fortsatt tidsöverdrag på diverse håll gjorde att kvällen blev något forcerad. Hoppas medlemmar och gäster ändå fick tillfälle att umgås i sann Vasa-anda.

_____________________________________________________________________________________________

Insamling till Lekterapin Vrinnevisjukhuset

Logen Bråviken samlar varje år in pengar till ett behjärtansvärt ändamål. De insamlade medlen skall gå till en verksamhet som är lokalt förankrad. De senaste åren har insamlingen gått till avdelningen för lekterapi vid Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Så även år 2018. Nyligen överlämnade Elsy Sundberg och Jan Månsson de insamlade medlen. Detta uppmärksammades av tidningen Folkbladet. Se inslaget här >>

Foto: Carolina Nilsson

_____________________________________________________________________________________________

Gemensamhetsutflykt – Gränna/Visingsö 18 maj – Inbjudan

Lördagen den 18 maj anordnas en gemensamhetsutflykt tillsammans med Logerna Bråviken, Filbyter och Vadstena. Färden går med buss till Gränna och Visingsö. Alla detaljer med program, tider, mat mm finner du i Inbjudan genom att klicka här >>. OBS bindande anmälan senast 30 mars. För Logen Bråvikens medlemmar görs anmälan till kulturledare Elsy Sundström. Telefonnummer/e-post finns i inbjudan.

Ta tillfället i akt och lär känna medlemmar från våra grannloger.

Varmt välkomna!

_____________________________________________________________________________________________

Logemöte 2 mars 2019 

Årets andra logemöte ägde rum lördagen den 2 mars i Ordenshuset i Norrköping. Denna gång hade vi reception för 7 nya medlemmar. Så glädjande att vi får in nya medlemmar! Och fler blir det längre fram i vår.

Vid efterkapitlet, dit även ett antal gäster hälsades välkomna, avnjöts en supé denna gång med
fläskfilé/kycklingfilé. Därefter följde underhållning med Mikael Hagdahl som berättade om Vikbolandets historia. Kvällen avslutas med en frågetävling signerad logebroder Lennart Exius, lotteri och dansmusik. Mer finns att läsa i Logejournalen som kan tas upp här >>

Ovanstående foto, taget av logebroder Göran Karlsson, visar 7 nya medlemmar i Logen Bråviken. Klicka på fotot för att få det större! Ett fotokollage från kvällen tar du upp här >>. Där kommer också namnen på våra nya medlemmar att framgå.

Ett varmt tack till hela program kommittén för ett lyckat efterkapitel !

_____________________________________________________________________________________________ 

Årsmöte 9 februari 2019

Årsmöte 2019 ägde rum lördagen den 9 februari i Ordenshuset på Bredgatan. Dagordning och övriga årsmöteshandlingar hade skickats ut till Logens medlemmar.

Ballotering genomföras för 11 kandidater som önskade bli nya medlemmar. Mycket glädjande att Logens medlemsantal ånyo kommer att öka! Reception för dessa och de som invaldes under jullogen kommer att ske vid ordinarie logemöten i mars och april.

Årsmötesförhandlingarna vidtog sedan och styrelsen för 2018 beviljades ansvarsfrihet. Vid årsmötet installerades sedan de sedan tidigare valda tjänstemännen för 2019. Detta gjordes med en installationsstab från LL Filbyter Nr 714 under ledning av vår DD Sören Liljebladh. Ett stort tack för en fint genomförd installation!

Till efterkapitlet anslöt c:a 20 gäster. Vi avnjöt en härlig supé med rödtunga. En eloge till cateringköket! För underhållningen svarade trubaduren Sven-Erik Mars som också spelade dansmusik. Kvällen avslutades med sedvanliga lotterier.

Några foton från kvällen hittar du här >>.

Ett stort tack till  klubbmästare Jan Hult och övriga i programkommittén för ett trevligt efterkapitel. 

_____________________________________________________________________________________________

Julhälsning mm – december 2018

Här följer en julhälsning mm från Logen Bråvikens före detta ordförande och nuvarande distriktsmästare Maggie Ahlin Thelin:

Hej på er alla,

Tack alla för en trevlig loge sammankomst i lördags, julkänslan kom smygande, tack vare allt fint ordnat av vår programkommitté och ni övriga som var engagerade i lördagens arrangemang. Det var mycket glädjande att vi var så många närvarande och alla trevliga gäster som också kom till oss.

Ett år går fort, vi har hunnit med många trevliga träffar tillsammans under året, logemöten, utflykter, kräftskiva. Det är alltid lika roligt när vi träffas, så härlig stämning med mycket glada vänner och spännande samtal vid borden.Låt oss fortsätta framåt på detta sätt, ”stärkande syskonbanden”, ta hand om varandra och välkomna nya vänner som besöker oss och där vi vet att flera av dem är på väg att bli nya medlemmar.

Tack till er alla medlemmar för ert engagemang. Tack också till vår DD, Sören Liljeblad som tillsammans med Ann-Sara besöker oss så ofta de kan, vilket vi uppskattar.

Jag har för länge sen lovat att skicka förkortningar. De finns i ett särskilt PDF dokument, som kan tas upp här >> Bättre sent än aldrig.

Ett lyckosamt år 2019

önskar vi er alla.

Maggie & Kurt

_____________________________________________________________________________________________

Logemöte/julloge – 8 december 2018

Så var det då dags för årets sista logemöte, traditionsenligt som en Julloge. Medlemmar i Logen Bråviken med gäster, totalt 55 st, hälsades denna decemberkväll välkomna till Ordenshuset på Bredgatan i Norrköping. Förutom logemöte i ordenssalen,  serverades glögg och pepperkakor i baravdelningen samt fortsatt efterkapitel i bankettsalen, nu med traditionell julmat. Syster Viveka Skott kåserade på temat ”Vem var Lucia?”. Kvällen avslutades med utdelning av julklappar samt lotterier. Vår logehistoriker Elsy har nedtecknat några rader i Logejournalen från kvällen som du tar upp här >>. Ett Fotokollage återfinns här >>

Klubbmästare denna kväll var Jan Hult. Ett stort tack till Jan och alla som medverkat till ett trevligt efterkapitel!

_____________________________________________________________________________________________

Logemöte/högtidsmöte – 17 november 2018

Logemedlemmar och gäster, inalles 43 personer, samlades till årets högtidsmöte i Ordenshuset på Bredgatan. Det var i år 26 år sedan Logen Bråviken bildades och vi är fortfarande en av de yngre Logerna i Sverige, nu med drygt 50 medlemmar. Efter själva högtidslogen och fortsatt mingel i baren var det så dags för efterkapitel med supé till vilket vi också hälsar gäster som inte är medlemmar välkomna. För underhållningen svarade Kaj Lärka med humor, bondkomik, dragspel och sång.

Mer från kvällen hittar du i Logejournalen här >> och i ett fotokollage här >> (länkar snart klara)

Ett stort tack till Lennart Exius som denna gång höll i trådarna för en trevlig kväll!

_____________________________________________________________________________________________ 

Logemöte – 13 oktober 2018

Höstens första uppställda logemöte ägde rum i Ordenshuset på Bredgatan 15 i Norrköping lördagen den 13 oktober 2018. Protokoll från senaste logemöte i april samt dagordning hade skickats ut separat till medlemmarna.

Parentation hölls för Una Jerlock som kort efter sista logemötet i våras avliditit. Parentationenen avslutades med att kaplan Criss Hagfeldt för värmlänningen Una läste en fin värmlandsdikt.

Nomineringskommittén företrädd av FDO Maggie läste upp förslag till Logens tjänstemanna-nomineringar för år 2019. Val kommer att ske vid jullogen i december och installation äger rum vid årsmötet i februari. År 2019 kommer distriktsmöte att äga rum för bl a Sveriges norra distrikt, som vi tillhör. En lägesinformation om detta gjordes av DM och FDO Maggie Ahlin Thelin.

Själva logemötet avslutades med en s.k. Gästloge, då information om Vasa Orden av Amerika gjordes för 6 gäster (och för våra egna medlemmar också naturligtvis).

Vid efterkapitlet höll Mikael Andersson ett ett uppskattat kåseri om ”Kråka Ringborg”, känd Norrköpingsprofil från förr.

Ett fotokollage från kvällen tar du upp här >>

Bilden ovan visar Maggie Ahlin Thelin, som var inbjuden till Storlogemötet i Sacramento, Kalifornien i egenskap av Distriktsmästare för norra distriktet i Sverige, samt Kurt Thelin.

Ett stort tack till alla logemedlemmar som medverkat till ett mycket trevligt efterkapitel !

_____________________________________________________________________________________________

Uppstartsträff för hösten – 8 september 2018

Den 8 september höll Logen Bråviken ett uppstartsträff i litet friare former, i likhet med vad vi gjort de senaste åren. Liksom då håller vi till i en lokal på Gymnastikgatan. Ett fotokollage från aftonen med litet information finner du här >>

Ett stort tack till alla som ordnade så att det blev en trevlig kväll!

_____________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________

Äldre inlagor

Vissa äldre inlagor som bedöms vara av allmänt intresse för medlemmar och gäster sparas i Arkivet.
Övriga äldre inlagor sparas av Webmaster och raderas från hemsidan och alla undersidor. Alla logemöte- och styrelsemöteprotokoll spararas av protokollsekreteraren. Dessa protokoll från senaste året återfinns även på hemsidan (Medlemssidan respektive Styrelsesidan).

Anmärkning: Utrensning av äldre inlagor pågår / Webmaster 2019-01-23

 _______________________________________________________________________________

Om hemsidan

Hemsidan uppdateras med aktuell information till Logens medlemmar och andra. Årsprogram, inbjudningar, Logejournaler, aktuell information mm kommer att finnas tillgängligt liksom länkar till intressanta hemsidor. Hemsidan går att ta upp i PC, Mac-datorer, Smartphones, iPhone, iPad och motsvarande tekniska plattformar. Som webadministratör av Logens hemsida är jag tacksam för återföring om eventuella felaktigheter i hemsidan, tekniska såväl som till innehållet, liksom förslag på nytt material som skulle kunna vara intressant att publicera. Skicka e-post. Karl Jerlock Logen Bråvikens webadministratör. Tips och information om hemsidan finns samlat på den Tekniska sidan. Läs mer.

________________________________________________________________________________________________

Antal besök på hemsidan:

(från och med 2016-01-14) 

www.hitwebcounter.com

This Website Visits