Main menu:

Startsidan


Välkomna till Logen Vadstena Nr 762!
Logen Vadstena Nr 762 är en av 45 loger i Vasa Orden av Amerika och har ett 15-tal medlemmar från Vätternbygden i västra Östergötland. Vi har vår mötesplats i Odd Fellows Ordenshus, den ombyggda biografen Röda Kvarn, som är belägen på Järnvägsgatan, en stenkast från Resecentrum i Mjölby. Här bedriver vi våra Logemöten med många kultur- och trivselaktiviteter.

Namnet Mjölby härrör från den äldre versionen Mölloby, som i sin tur härrör från ordet mylna eller mölna, som betyder ”kvarn”. Med den omgivande slätten och forsarna i Svartån var platsen naturlig för kvarnverksamhet. Det har funnits många kvarnar utmed åns forsar. 

Gemensamhetsutflykt till Gränna och Visingsö lördagen den 18 maj 2019

Vi i de Östgötska Logerna Vadstena, Bråviken och Filbyter, åker tillsammans med buss på gemensamhetsutflykt till Gränna och Visingsö lördagen den 18 maj. Program med tider och måltider mm finner du i INBJUDAN.

OBS! Bindande anmälan senast den 30 mars till KL Rolf Ström, Logen Vadstena, tel. 070-543 82 51 eller mail: strom.rolf@gmail.com, se vidare  ==> INBJUDAN Gemensamhetsutflykt 2019

________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________

Nils Backer

Logen Vadstena nr 762 höll Logemöte lördagen den 13 april 2019.

Logen Vadstena hööll Logemöte lördagen den 13 april i Odd Fellowhuset, Järnvägsgatan 12, Mjölby. Program vid efterkapitlet var Jules Sylvain i våra hjärtan med Nils Backer.

Katy Bang och Verner von Heidenstam

Logen Vadstena nr 762 höll Logemöte lördagen den 23 mars 2019.

Logen Vadstena höll Logemöte lördagen den 23 mars i Odd Fellowhuset, Järnvägsgatan 12, Mjölby. Program vid efterkapitlet var Verner von Heidenstam, en ny bild av nationalskalden där föredragshållaren, Intendent P-G Andersson, Övralid berättade om den brevskatt som stod bortglömd på en vind i Köpenhamn och som litteraturvetaren Martin Kylhammar nu skrivit en boken Ett Hemligt Liv.

Logen Vadstena nr 762 höll Årsmöte lördagen den 19 januari 2019.

Logen Vadstena höll Årsmöte lördagen den 19 januari.  Vid efterkapitlet fick vi lyssna till Rolf Ströms föredrag ”Motalas unika och fantastiska Vätternbygd med istidens avsmältning som utgångspunkt”. Föredraget avslutades med att vi fick se en video om Motala och stadens Vätternbygd.

Magnus och Monica Jernér, Logen Vadstena nr 762, bjöd på adventskaffe söndagen den 2 december 2018.

Magnus och Monica Jernér bjöd intresserade medlemmar i Vasaorden av Amerika på traditionellt adventskaffe den 2 december 2018 på Västra Älgsjö i Skänninge. Mycket uppskattat av alla som hade möjlighet att närvara och besöka Västra Älgsjö.

Verner von Heidenstams hem, Övralid

Logen Vadstena nr 762 höll Logemöte lördagen den 17 november 2018.

Logen Vadstena höll Logemöte lördagen den 17 november.  Vid efterkapitlet fick vi lyssna till P-G Andersson om händelser i Verner von Heidenstams liv.

Logen Vadstena nr 762 planerade logemöte lördagen den 27 oktober 2018 blev inställt.

Logen Vadstena nr 762 höll arbetsmöte lördagen den 29 september 2018.

Logen Vadstena inledde med ett arbetsmöte efter sommaruppehållet. Arbetsmötet hölls lördagen den 29 september 2018 hos Br Stig Carlsson och Sy Marika Collin Carlsson på Klockarvägen i Motala.

Logen Vadstena nr 762 hade Kräftskiva lördagen 18 augusti

Den numer sedvanliga kräftskivan i augusti hölls lördagen den 18 augusti 2018. Kräftskivan hölls hos Br Stig Carlsson och Sy Marika Collin Carlsson i Lusthuset i Trehörna. 

Logen Vadstena nr 762 deltog i nationaldagsfirandet i Mjölby

Logen Vadstena nr 762 deltog i den traditionsenliga fanparaden och natioaldagsfirandet tillsammans med ca 400 nationaldagsfirare vid Mjölby Hembygdsgård på Sveriges nationaldag den 6 juni.


Logen Vadstena nr 762:s Logemöte hölls den 14 april i Odd Fellowhuset.


Logen Vadstena nr 762 höll Logemöte lördagen den 10 mars 2018.

Logen Vadstena höll Logemöte den 10 mars 2018 i  Odd Fellowhuset i Mjölby. Nils Backer stod för kvällens underhållning vid efterkapitlet under Amerikanskt tema, där han berättade om den framförda amerikanska musiken från 1900-talets första hälft.

Logen Vadstena nr 762 höll Årsmöte och Högtidsloge lördagen den 20 januari 2018.

Logen Vadstena hade Årsmöte och Högtidsloge lördagen den 20 januari 2018. Logen hölls i våra ordinarie lokaler i Odd Fellowhuset, Järnvägsgatan 12, Mjölby. Vid efterkapitlet visades video från Logens 10-års Jubileum och filmen Åren m ed Kungafamiljen 1976 – 1978.

Övrigt:

Konstvisning i Vadstena

 Vi samlas till olika kulturella aktiviteter och trevlig  samvaro vid ett antal Logemöten per år. Vi ger aktivt stöd åt olika kultur- och ungdomsaktiviteter där vi förra året, 2012, gav vårt stöd till Konstvisning för Skolor och Institutioner.
Se vårt galleri med videon. ==>

Vasa Orden av Amerika är inte bara kultur och allvar. Det finns också mycket av fester och underhållning. Här blandas olika slags program: föredrag, filmer, framträdanden, träffar under trevliga former och utflykter i glada vänners lag, antingen till trevliga och intressanta mål eller till en grannloge, som har något festligt program.