Välkomna till Logen Vadstena Nr 762!
Logen Vadstena Nr 762 är en av 45 loger i Vasa Orden av Amerika och har ett 15-tal medlemmar från Vätternbygden i västra Östergötland. Vi har vår mötesplats i Odd Fellows Ordenshus, den ombyggda biografen Röda Kvarn, som är belägen på Järnvägsgatan, en stenkast från Resecentrum i Mjölby. Här bedriver vi våra Logemöten med många kultur- och trivselaktiviteter.
Namnet Mjölby härrör från den äldre versionen Mölloby, som i sin tur härrör från ordet mylna eller mölna, som betyder ”kvarn”. Med den omgivande slätten och forsarna i Svartån var platsen naturlig för kvarnverksamhet. Det har funnits många kvarnar utmed åns forsar. 

 
 

 
 

Logemöte lördagen den 21 mars 2020 inställt p.g.a corona-pandemin.


 
 
________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________

Årsmöte hölls lördagen den 25 januari 2020

Professor Kalla Bäck underhöll med föreläsning

Logen Vadstena nr 762 höll Årsmöte lördagen den 25 januari Odd Fellowhuset, Mjölby.
I anslutning till efterkapitlet föreläste professor Kalle Bäck om ”Matens och dryckens historia” vilket var  som vanligt både roligt, intressant och roligt. Vi fick veta mycket om den enahanda mat våra anfäder åt i gamla tider, dvs de som inte tillhörde de mer välsituerade. Men julhelgen var i matväg årets högtidsdag.
 

Julfest hölls söndagen den 14 december 2019

Logen Vadstena nr 762 hade sin traditionella julfest lördagen den 14 december 2019, 

Adventskaffe hölls söndagen den 1 december 2019

Logen Vadstena nr 762 hade sedvanligt adventskaffe och öppet hus för medlemmar i Vasa Orden av Amerika hemma hos Magnus och Monica Jernér i Västra Älgsjö Lunnarp, Skänninge den 1 december.
 

Samkväm med Arbetsmöte, mat och underhållning hölls lördagen den 23 november 2019

 
Logen Vadstena höll arbetsmöte med Samkväm, mat och underhållning lördagen den  23 november 2019 i Odd Fellowhuset, Järnvägsgatan 12, Mjölby.

Gemensamhetsutflykt till Gränna och Visingsö lördagen den 18 maj 2019


Vi i de Östgötska Logerna Vadstena, Bråviken och Filbyter, hade tillsammans den sedvanliga gemensamhetsutflykten som i år gick till Gränna och Visingsö lördagen den 18 maj. Vi var i stort sett en fullsatt buss med förväntansfulla resenärer som fick njuta av Gränna och Visingsö denna vackra majdag.
 

Nils Backer

Logen Vadstena nr 762 höll Logemöte lördagen den 13 april 2019.

Logen Vadstena höll Logemöte lördagen den 13 april i Odd Fellowhuset, Järnvägsgatan 12, Mjölby. Program vid efterkapitlet var Jules Sylvain i våra hjärtan med Nils Backer.
 

Katy Bang och Verner von Heidenstam

Logen Vadstena nr 762 höll Logemöte lördagen den 23 mars 2019.

Logen Vadstena höll Logemöte lördagen den 23 mars i Odd Fellowhuset, Järnvägsgatan 12, Mjölby. Program vid efterkapitlet var Verner von Heidenstam, en ny bild av nationalskalden där föredragshållaren, Intendent P-G Andersson, Övralid berättade om den brevskatt som stod bortglömd på en vind i Köpenhamn och som litteraturvetaren Martin Kylhammar nu skrivit en boken Ett Hemligt Liv.

Logen Vadstena nr 762 höll Årsmöte lördagen den 19 januari 2019.

Logen Vadstena höll Årsmöte lördagen den 19 januari.  Vid efterkapitlet fick vi lyssna till Rolf Ströms föredrag ”Motalas unika och fantastiska Vätternbygd med istidens avsmältning som utgångspunkt”. Föredraget avslutades med att vi fick se en video om Motala och stadens Vätternbygd.
 

Magnus och Monica Jernér, Logen Vadstena nr 762, bjöd på adventskaffe söndagen den 2 december 2018.

Magnus och Monica Jernér bjöd intresserade medlemmar i Vasaorden av Amerika på traditionellt adventskaffe den 2 december 2018 på Västra Älgsjö i Skänninge. Mycket uppskattat av alla som hade möjlighet att närvara och besöka Västra Älgsjö.

Verner von Heidenstams hem, Övralid

Logen Vadstena nr 762 höll Logemöte lördagen den 17 november 2018.

Logen Vadstena höll Logemöte lördagen den 17 november.  Vid efterkapitlet fick vi lyssna till P-G Andersson om händelser i Verner von Heidenstams liv.
 

Logen Vadstena nr 762 planerade logemöte lördagen den 27 oktober 2018 blev inställt.

 

Logen Vadstena nr 762 höll arbetsmöte lördagen den 29 september 2018.

Logen Vadstena inledde med ett arbetsmöte efter sommaruppehållet. Arbetsmötet hölls lördagen den 29 september 2018 hos Br Stig Carlsson och Sy Marika Collin Carlsson på Klockarvägen i Motala.
 

Logen Vadstena nr 762 hade Kräftskiva lördagen 18 augusti

Den numer sedvanliga kräftskivan i augusti hölls lördagen den 18 augusti 2018. Kräftskivan hölls hos Br Stig Carlsson och Sy Marika Collin Carlsson i Lusthuset i Trehörna. 

Logen Vadstena nr 762 deltog i nationaldagsfirandet i Mjölby

Logen Vadstena nr 762 deltog i den traditionsenliga fanparaden och natioaldagsfirandet tillsammans med ca 400 nationaldagsfirare vid Mjölby Hembygdsgård på Sveriges nationaldag den 6 juni.

Logen Vadstena nr 762:s Logemöte hölls den 14 april i Odd Fellowhuset.


Logen Vadstena nr 762 höll Logemöte lördagen den 10 mars 2018.


Logen Vadstena höll Logemöte den 10 mars 2018 i  Odd Fellowhuset i Mjölby. Nils Backer stod för kvällens underhållning vid efterkapitlet under Amerikanskt tema, där han berättade om den framförda amerikanska musiken från 1900-talets första hälft.

Logen Vadstena nr 762 höll Årsmöte och Högtidsloge lördagen den 20 januari 2018.

Logen Vadstena hade Årsmöte och Högtidsloge lördagen den 20 januari 2018. Logen hölls i våra ordinarie lokaler i Odd Fellowhuset, Järnvägsgatan 12, Mjölby. Vid efterkapitlet visades video från Logens 10-års Jubileum och filmen Åren m ed Kungafamiljen 1976 – 1978.
 

Övrigt:

Konstvisning i Vadstena

 Vi samlas till olika kulturella aktiviteter och trevlig  samvaro vid ett antal Logemöten per år. Vi ger aktivt stöd åt olika kultur- och ungdomsaktiviteter där vi förra året, 2012, gav vårt stöd till Konstvisning för Skolor och Institutioner.
Se vårt galleri med videon. ==>

Vasa Orden av Amerika är inte bara kultur och allvar. Det finns också mycket av fester och underhållning. Här blandas olika slags program: föredrag, filmer, framträdanden, träffar under trevliga former och utflykter i glada vänners lag, antingen till trevliga och intressanta mål eller till en grannloge, som har något festligt program.